WorldTour

Caleb Ewan sprint naar belangrijke eerste Tourwinst

31/08/2020

Caleb Ewan heeft in Sisteron de derde etappe van de Tour de France gewonnen. In een massasprint was de 26-jarige Australiër sneller dan Sam Bennett en Giacomo Nizzolo. Voor Ewan is het zijn vierde etappezege in de Tour de France.

Caleb Ewan:

“Helaas houden we bij Team Lotto Soudal na de valpartijen van Phil en John in de openingsetappe nog maar zes renners over. Maar iedereen bleef erg gemotiveerd. We wisten dat als alles goed ging ik vandaag de sprint zou kunnen winnen. Al mijn ploegmaats gaven zichzelf voor 110% en maakten zo de twee gemiste jongens goed. En of het werkte!"

“De ploegmaats hebben me uitstekend voorin gehouden in de finale. In de laatste kilometer zat ik letterlijk te ver vooraan, dus liet ik me doelbewust wat terugzakken. Dat gaf me wat tijd om de benen een beetje te laten rusten voor de laatste leadout. Van achteruit komen was een beetje een risico, maar ik vond mijn weg en kwam er met veel snelheid uit. Uiteindelijk is het plan perfect gelukt. "

'We wisten dat het vandaag behoorlijk moeilijk beloofde te worden door de hoogtemeters. Uiteindelijk was er maar een relatief kleine ontsnapping en die werd goed gecontroleerd. We moeten elke sprintkans die we krijgen grijpen, omdat die kansen dit jaar vrij zeldzaam zijn. ”

“Dit is de Tour de France. Het is de grootste wedstrijd ter wereld, waar elke renner wil winnen. Ik ben zo blij om hier opnieuw een overwinning te behalen. Ik hoop terug te komen en te blijven winnen. Met het kaliber van spurters hier zal het altijd moeilijk blijven om meer etappes te winnen. Maar er resten nog kansen, en we zullen ze nemen zoals ze komen."

Partners

X