WorldTour

Caleb Ewan snelt in Brussel naar tiende seizoenszege!

07/09/2019

Caleb Ewan heeft vandaag tijdens zijn eerste deelname aan de Brussels Cycling Classic meteen de hoofdvogel afgeschoten! In een nagelbijtende sprint op de Houba de Strooperlaan versloeg de aalvlugge Australiër met een ultieme jump de Duitser Ackermann en de Belg Philipsen. Voor Ewan is het zijn tiende overwinning in de kleuren van Lotto Soudal.
​​​​​​​
Al vroeg in de wedstrijd trokken zeven renners ten aanval, maar zij werden steeds binnen schot gehouden door de sprintersploegen. De kopgroep werd op een 45-tal kilometer van de meet vergezeld door enkele tegenaanvallers. In een kletsnatte finale spatte het peloton tijdens enkele technische passages volledig uit elkaar en op tien kilometer van de meet waren de koplopers eraan voor de moeite. Een aandachtige Caleb Ewan overleefde de schifting en ook Nikolas Maes maakte deel uit van het fel gereduceerde peloton. In de ultieme kilometers fungeerde ploegmaat Maes als de perfecte piloot voor Ewan. Het was Pascal Ackermann die de koninklijke sprint vroeg op gang trok en ook leek af te stevenen op een tweede opeenvolgende zege in Brussel. Dat was echter buiten Ewan gerekend, die als een duivel uit een doosje en met een ultieme jump het laken naar zich toe trok en zijn tiende zege van het seizoen binnenhaalde!”

Caleb Ewan: “Ik ben heel blij met de overwinning tijdens mijn eerste deelname aan deze wedstrijd. Ik voelde me eerlijk gezegd niet super vandaag en ik had het moeilijk op de hellingen. Maar eens tijdens de finale de adrenaline begon te komen, ging het beter. Het was een erg stressvolle dag en de regen, smalle wegen en technische passages zorgden voor een moeilijke wedstrijd. Het ging er ook vrij hectisch aan toe in het peloton. Al die factoren maakten de koers – die in normale omstandigheden iets makkelijker is – heel wat lastiger. Gelukkig leverde de ploeg perfect werk om me op de moeilijke momenten vooraan te houden.”

“Door de licht oplopende finish en de tegenwind werd het een echt gevecht richting de meet. Ik denk dat ik mijn sprint heel goed heb getimed. Ik weet niet of ik de sterkste sprinter was vandaag, maar ik timede mijn inspanning het best. Gelukkig had ik nog dat tikkeltje extra in de benen om de zege binnen te halen.”

Partners

X