WorldTour

Caleb Ewan ritwinnaar en leider in Tour Down Under

22/01/2020

Wat een perfect getimede sprint bergop… De aankomst in Stirling, bergop, was niet meteen Caleb Ewan’s favoriete aankomst, maar hij werd perfect gepiloteerd en maakte de job af. Daryl Impey, de winnaar van de Tour Down Under de afgelopen twee jaar, finishte tweede. Nathan Haas derde. De overwinning van Caleb Ewan was het juiste antwoord op de nederlaag van een dag eerder in rit 1.

“We hadden dit keer echt een goed plan”, zo vertelde Caleb Ewan. “Wel een uur hadden we het erover gisteravond. We bekeken hoe we het beter konden doen dan gisteren. Het was vandaag echt een zware finale. Als we wilden winnen, dan had ik al hun hulp nodig. Ze hebben me inderdaad de hele dag bijgestaan en me in goede positie afgezet op de slotklim.”

Caleb Ewan behaalde in Stirling zijn achtste ritzege in de Tour Down Under sinds zijn eerste deelname in 2016. Ewan veroverde meteen ook de okergele leiderstrui door een betere positie in het puntenklassement. Sam Bennett is nu tweede in het klazssement, in dezelfde tijd. Impey is derde, op één seconde.

Partners

X