WorldTour

Caleb Ewan op jacht naar etappezeges in de Giro

10/05/2019

Op zaterdag 11 mei begint Caleb Ewan aan zijn eerste Grote Ronde in Lotto Soudal-tenue. In 2017 sprintte de Australiër in Alberobello naar zijn eerste etappewinst in de Giro. Dit jaar tekent Ewan opnieuw present in Italië en gaat hij op zoek naar een tweede ritzege.

Caleb Ewan: “Het is nu twee jaar geleden dat ik aan de start van een Grote Ronde stond. Daarom wilde ik absoluut nog een Grote Ronde rijden vooraleer ik in juli debuteer in de Tour de France. Volgens mij zijn er vijf à zes sprintkansen en het doel is uiteraard om etappezeges te boeken in de Giro. Omdat de meeste sprintetappes nooit volledig vlak zijn, kan het steeds alle kanten op. Het gaat constant op en af met soms zelfs ‘etappes voor sprinters’ die minstens 2000 hoogtemeters bevatten. Maar dat zijn natuurlijk ook de meest spannende ritten omdat je nooit op voorhand het scenario kan voorspellen. Maar als ik me goed voel, zullen we ook die lastige etappes benutten om voor de zege te gaan. Het niveau in een Grote Ronde ligt erg hoog omdat iedereen er een rit wil winnen, nog meer dan in elke andere wedstrijd. Dat is exact wat het zo moeilijk maakt om te winnen.”

“Ik kijk er enorm naar uit om samen te werken met de ploegmaats. Met Roger Kluge reed ik al vaak samen dit seizoen maar nog niet met Jasper De Buyst. We zouden samen rijden in Parijs-Nice maar jammer genoeg kwam Jasper ten val tijdens de openingsetappe. Ik kan niet wachten om de trein op de rails te zetten en om verder te werken aan onze automatismen.”

Partners

X