WorldTour

Caleb Ewan heerst opnieuw op Hatta Dam

24/02/2020

Caleb Ewan heerst opnieuw op Hatta Dam

I

Voor het tweede jaar op rij stak Caleb Ewan er met kop en schouders bovenuit boven op Hatta Dam, aan het slot van de tweede rit in de UAE Tour. In een sprint bergop klopte de Australiër Sam Bennett, Arnaud Démare en Diego Ulissi. Door zijn overwinning komt Ewan ook in de rode leiderstrui. De vorige leider, Pascal Ackermann, moest het peloton laten gaan op de op één na laatste klim.

Het was een behoorlijke lastige aankomst”, zo vertelde Caleb Ewan, “maar we hadden de etappe eigenlijk vooraf nog wel lastiger ingeschat. Het profiel van de etappe zag er zwaarder uit, maar er was amper wind en het was al bij al gewoon rechttoe, rechtaan. Mijn ploeg leverde weer uitstekend werk en ze zetten me af in de best mogelijke positie in de laatste bocht. Het is alweer een echte zege van de hele ploeg.

Het was Ewans ploegmaat Jasper De Buyst die de sprint inzette. Ewan bleef kalm en geduldig toen Sam Bennett wegschoot met meer dan 150 meter te gaan. In de laatste steile slotmeters ging Ewan de Ier vlot voorbij.

“Ik had eveneens vroeger kunnen aangaan, zoals Sam Bennett, maar ik wist dat het beter was om even in te houden. Het is pas in de laatste twintig à dertig meter dat het er op aan komt om hier de winst te pakken. Ik wist perfect hoe lang ik mijn inspanning kon volhouden en heb mijn sprint echt wel goed getimed. Ik sprintte door tot op de lijn.

Na twee ritten leidt Caleb Ewan nu in de UAE Tour. Hij heeft 12, respectievelijk 16 seconden voorsprong op Bennett en Démare.

“Het is altijd fijn de leiding te hebben in een rittenkoers. Ik deed het eerder dit jaar ook al in de Tour Down Under. Het seizoen verloopt best goed tot dusver”, zo besloot Caleb Ewan.

Partners

X