Ladies

Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke out met breuk nekwervel

21/02/2020

Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke out met breuk nekwervel

Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke is ten val gekomen in de slotfase van de eerste etappe van de Setmana Ciclista Valenciana. Ze houdt er een breuk aan nekwervel C6 aan over. Jesse zal voor onbepaalde tijd buiten strijd zijn. De nieuwe aanwinst van Lotto Soudal Ladies mist daardoor onder meer de Omloop Het Nieuwsblad van volgende zaterdag.

Jesse Vandenbulcke: “We wisten dat het een gevaarlijke finale was. Daarom had ik me goed vooraan gepositioneerd, samen met Arianna Fidanza en Abby-Mae Parkinson. In de slotkilometers liep de weg bergaf en namen we met een klein groepje wat afstand. Het gevaarlijkste deel hadden we toen achter de rug. Maar vier kilometer voor de finish schoof er toch een renster onderuit en ik kon haar niet meer ontwijken. Ik kwam ten val en raakte met mijn nek een boordsteen. Ik ben nadien wel nog tot aan de finish gereden.”

Uit onderzoek in het ziekenhuis in Valencia bleek dat Jesse bij de val een breuk opgelopen had aan nekwervel C6. Het gaat om een stabiele breuk. Het is op dit moment moeilijk te voorspellen wanneer Jesse opnieuw in competitie zal kunnen treden. Vrijdagavond mocht Jesse het ziekenhuis verlaten en op zaterdag vliegt ze huiswaarts. Ze zal van dichtbij opgevolgd worden door de medische staf van Lotto Soudal.

Jesse Vandenbulcke: “Het is heel jammer om het seizoen zo in te zetten. Ik had in de winter heel erg naar dit voorjaar uitgekeken, zeker om in de Belgische driekleur te kunnen rijden. Maar als jonge mama kan ik dit wel relativeren. Ik weet dat ik er terug zal staan. Het is nu zaak om goed naar mijn lichaam te luisteren, te rusten en nadien langzaam de trainingen te hervatten.”

Arianna Fidanza was eveneens bij de valpartij betrokken. Bij haar bleef de schade beperkt tot schaafwonden. Zij stond op vrijdag wel aan de start van de tweede rit.

Partners

X