Ladies

Arianna Fidanza rijdt volgend jaar in het Lotto Soudal-shirt

16/10/2019

Volgend seizoen maakt Arianna Fidanza (24) haar opwachting in het shirt van Lotto Soudal. De Italiaanse houdt van de voorjaarskoersen en daarom kiest ze voor onze ploeg. Enkele jaren geleden maakte ze al kennis met een aantal klassiekers. Bij haar debuut in de Amstel Gold Race in 2017 werd Arianna zelfs knap 21ste.

Arianna Fidanza: “Ik heb voor Lotto Soudal gekozen omdat ik er de expertise vind om me verder te ontwikkelen als renster. Bij deze ploeg zal ik de ruimte krijgen om te groeien. Ik houd van Vlaamse koersen, maar de voorbije twee seizoenen kon ik niet aan die wedstrijden deelnemen met mijn huidig team. Bij Lotto Soudal krijg ik die kans opnieuw. En ik kijk er ook naar uit om andere wedstrijden te leren kennen. Tot nu toe won ik al twee UCI-wedstrijden als elite en het zou een droom zijn die uitkomt als ik kan winnen in het Lotto Soudal-shirt. Het zou natuurlijk ook al geweldig zijn om een ploeggenote aan een overwinning te helpen.”

“Ik ben een sprintster met voorkeur voor een sprint na een zware koers. Ik kom tot mijn recht op kortere beklimmingen en daarom houd ik van de voorjaarsklassiekers. Ik heb de ambitie om beter te worden in die koersen. Ik voel me goed op dat type parcours omdat dat een mix van kracht en uithouding vergt. In het begin van mijn carrière als eliterenster kreeg ik al de kans om sommige van deze koersen te rijden en ik merkte dat die wedstrijden me lagen. Ik kijk ernaar uit om er opnieuw aan de start te verschijnen. Ik houd niet enkel van de Vlaamse voorjaarskoersen, maar ook van bijvoorbeeld de Amstel Gold Race en Drenthe. Uiteraard houd ik ook van Italiaanse wedstrijden. Ik finishte al drie keer in de top tien van de Gran Premio Bruno Beghelli. Ik vind dat een heel leuke koers. En dan is er natuurlijk nog de Giro Rosa. Ik hoop dat de sprinters in toekomstige edities wel meer kansen krijgen. Dit jaar was het een heel zware Giro, maar ik slaagde er toch nog in om een mooie tiende plaats te behalen in de slotrit.”

"Ik heb de ambitie om beter te worden in de voorjaarsklassiekers."

Deze jonge Italiaanse heeft dus nog een pak ambities. En wielrennen zit in haar genen, want haar beide ouders hebben gekoerst.

Arianna Fidanza: “Ik begon te koersen toen ik zes jaar oud was. Mijn papa (Giovanni Fidanza, LTS) was een goede sprinter. Mijn moeder (Nadia Baldi, LTS) heeft ook gekoerst. Mijn ouders leerden elkaar kennen toen ze voor de nationale ploeg reden. Ze geven me veel advies en steun. Ik woon in Bergamo, in het noorden van Italië. Het is hier perfect om te trainen met een variatie aan parcours. Er zijn bergen, korte beklimmingen en ook vlakke wegen. Je vindt het hier allemaal. Maar deze winter zal ik het wat zuidelijker zoeken, want hier is het weer in deze periode niet altijd optimaal.”

 

Foto's: Photo News en Arianna Fidanza

Partners

X