Ladies

Arianna Fidanza kijkt uit naar Giro Rosa

11/09/2020

Vandaag gaat in Italië de Giro Rosa (11/09 - 19/09) van start, een negendaagse WorldTour-rittenkoers door de Laars. De Giro stond oorspronkelijk op de kalender aan het begin van de zomer, maar omwille van de gekende reden kon dat toen niet doorgaan. Arianna Fidanza (25) is een van de zes rensters die de kleuren van Lotto Soudal zullen verdedigen. Zij kijkt ernaar uit om door haar land te rijden, een land dat het zwaar te verduren kreeg tijdens de coronacrisis.

Arianna Fidanza: “Ik sta te popelen om de Giro Rosa te rijden. Het voelt aan als een overwinning om opnieuw door Italië te rijden na de moeilijke maanden die we hebben gehad. Na de Strade Bianche op 1 augustus – de eerste wedstrijd voor ons team na de herstart van het seizoen – wordt dit mijn tweede koers in eigen land dit jaar. Het coronavirus heeft hard toegeslagen in ons land en we hebben zware tijden achter de rug, ook door de lockdown. Maar nu hebben we opnieuw dingen om naar uit te kijken.”

De eerste opdracht voor de Lotto Soudal Ladies en de tweeëntwintig andere teams is een vlakke ploegentijdrit van 16,8 kilometer in Grosetto.

 

Het voelt aan als een overwinning om opnieuw door Italië te rijden

Arianna, afkomstig uit Bergamo, nam al vier keer deel aan de ronde van haar land. Ze behaalde al twee keer een toptienplaats in een rit. In 2016 finishte ze als zesde in de vierde etappe, vorig jaar werd ze tiende in de slotrit.

Arianna Fidanza: “Ik ben blij met de voorbereiding die ik heb gehad in de aanloop naar deze Giro. In juli ging ik drie weken op stage naar Livigno. Nadien hervatte ik het seizoen in Strade Bianche. Na een stage in België, waarbij ik met de ploeg de klassiekers verkende, nam ik deel aan de GP de Plouay en La Course. Voor Plouay wist ik al dat mijn conditie goed was. Ik kwam ten val in Plouay en bezeerde mijn knie, maar ondanks dat feit eindigde ik nog 6de! Dat resultaat stemde me heel gelukkig.”

“Mijn conditie is goed en ik zal mijn uiterste best doen voor de ploeg! In de Giro krijgen we altijd een uitdagend parcours voorgeschoteld. Dit jaar is er weinig kans op een sprint, maar ik zie heel wat mogelijkheden om in een ontsnapping te gaan. Maar eerst de ploegentijdrit. We verkenden het parcours gisteren en eergisteren. We rijden niet veel ploegentijdritten, maar ik deed al ervaring op in vorige edities van de Giro. En ik vind het wel een leuke discipline. Ik kijk ernaar uit om de wedstrijd te beginnen samen met mijn ploeggenotes. Ik kan echt niet wachten op de start van deze Giro!”

Selectie Lotto Soudal Ladies: Teuntje Beekhuis, Arianna Fidanza, Lotte Kopecky, Lone Meertens, Abby Mae Parkinson en Julie Van De Velde.

Rittenschema

Rit 1 (11/09): Grosseto – Grosseto (16,8 km) (TTT)

Rit 2 (12/09): Civitella Paganico – Arcidosso (124,8 km)

Rit 3 (13/09): Santa Fiora – Assisi (142,2 km)

Rit 4 (14/09): Assisi – Tivoli (170,3 km)

Rit 5 (15/09): Terracina – Terracina (110,3 km)

Rit 6 (16/09): Torre del Greco – Nola (97,5 km)

Rit 7 (17/09): Nola – Maddaloni (112,5 km)

Rit 8 (18/09): Castelnuovo della Daunia – San Marco la Catola (91,5 km)

Rit 9 (19/09): Motta Montecorvino – Motta Montecorvino (109,9 km)

 

Foto's: Facepeeters

Partners

X