Ladies

Annelies Dom weken out na val op de piste

10/01/2020

Tijdens een training op de Eddy Merckx-wielerbaan in Gent is Annelies Dom (Lotto Soudal Ladies) zwaar ten val gekomen. Dom werd naar het AZ Jan Palfijn in Gent overgebracht waar een diepe vleeswonde werd gehecht. Dom is minstens twee weken out en moet forfait geven voor de Wereldbeker in Milton (Canada) van 23 en 24 januari. Annelies Dom maakt deel uit van het Belgisch achtervolgingskwartet dat zich klaarstoomt voor de Olympische Spelen in Tokio.

“Ik was net aan het bekomen van een intensieve test toen ik onoplettend tegen de balustrade van de piste terechtkwam”, vertelt Annelies Dom. “Mijn stuur klapte om en boorde zich door mijn rechterdij. Een dom ongeval, maar wel één met vervelende gevolgen.”

Annelies Dom werd overgebracht naar het AZ Jan Palfijn waar de eerste zorgen werden toegediend. De huidwonde ter hoogte van de brede zijspier (musculus vastus lateralis) werd gehecht. Een scheur in de quadriceps werd niet meteen vastgesteld, wel in de fascia, het vlies rond de spier. Wegens de grote zwelling en uitpuiling van de spier, kon de fascia niet gehecht worden. Fietsen is de komende weken uitgesloten.

​​​​​​​“Ik zal de conditie wat op peil moeten houden met alternatieve cardiotraining. Ik blijf hoopvol voor de rest van het seizoen. Met wat geluk haal ik nog het WK in Berlijn van eind februari. Indien niet, dan hoop ik dat mijn invalster het uitstekend doet. We staan er voorlopig goed voor om ons te kwalificeren voor de Spelen in Tokio. Ik wil er absoluut heen. Ik blijf optimistisch”, besluit Annelies Dom.

Annelies Dom (33) werd Belgisch kampioene op de weg in 2018 en in de puntenkoers in 2017. Ze is een sleutelfiguur in het Olympisch achtervolgingskwartet. Met Jolien D’Hoore, Lotte Kopecky en Shari Bossuyt eindigde ze, in een Belgische recordtijd, in november 2019 nog tweede in de Wereldbeker in Hong Kong

Partners

X