Ladies

Alana Castrique : “Ik leef nu een beetje als een echte prof”

28/03/2020

Alana Castrique : “Ik leef nu een beetje als een echte prof”

Alana Castrique, tweevoudig Belgisch beloftenkampioene in 2019 (zowel op de weg als in het tijdrijden) houdt de moed erin in deze moeilijke dagen. “Dat ik nu kan leven als een echte prof houdt me recht in deze moeilijke dagen. Ik sta op, ik fiets en heb vervolgens tijd om wat te rusten en te studeren. Normaal gezien vallen al die dingen erg moeilijk te combineren voor me”, vertelt Alana Castrique

Met haar twee Belgische titels heeft de 20-jarige renster uit Ploegsteert een meer dan geslaagd 2019 achter de rug. Haar doelen voor 2020 waren duidelijk: minstens even goed doen. De grote vraag nu is echter of die nationale kampioenschappen sowieso doorgaan en wanneer?  “Aanvankelijk stond het BK tijdrijden gepland voor 1 mei in Borlo, maar nu zou het wel eens kunnen plaatsvinden einde mei en dat komt me echt niet goed uit, midden in de examenperiode. Ik kan natuurljk mijn examens uitstellen en proberen een goede balans te vinden tussen trainen en studeren, maar et maakt het er niet eenvoudiger op. De kampioenschappen waren mijn groot doel. Mochten ze uitgesteld worden of niet meer door gaan, zal ik zeer ontgoocheld zijn.”

Alana Castrique studeert kinesitherapie, een niet zo eenvoudige studie te combineren met topsport. Op dit ogenblik zijn de scholen gesloten en volgt ze ’s nalmiddagse online les, na haar training.

Het lijkt wel alsof ik mijn winterrust ingegaan ben.”

Niet meer koersen lijkt voor Alana wel terugkeren naar de basis; lange ochtendritten, spierversterkings- en stabilisatie-oefeningen in de namiddag. “Ik heb het geluk over een fitnessruimte te beschikken bij mijn oom, die op honderd meter van mijn thuis woont. Dat is wel handig, nu alle fitnesscentra gesloten zijn.”

Haar dagen zijn dus goed gevuld. Daarnaast trekt ze regelmatig haar sneakers aan om te stappen of te lopen. Alle manieren zijn goed om de conditie te onderhouden in deze voor iedereen moeilijke periode.

Partners

X