WorldTour

Adam Hansen tekent éénjarige contractverlenging

15/10/2019

Lotto Soudal is verheugd om aan te kondigen dat Adam Hansen ook volgend jaar deel zal uitmaken van het team; de 38-jarige Australiër zette zijn handtekening onder een éénjarige contractverlenging. Zo zal Lotto Soudal ook volgend jaar kunnen rekenen op de uitgebreide ervaring van de man die twintig opeenvolgende Grote Rondes uitreed. Adam Hansen, die volgend jaar begint aan zijn tiende seizoen in Lotto Soudal-shirt, is uiteraard tevreden met de contractverlenging en praat over zijn rol en ambities voor volgend seizoen.

Adam Hansen: “Is het echt al tien jaar? Het voelt totaal niet zo lang aan, maar blijkbaar vliegt de tijd als je je amuseert. Ik vind het leuk hoe John Lelangue het team heeft laten evolueren in de nieuwe richting, er komt een keerpunt aan richting nog grotere successen.”

“Mijn rol binnen het team is erg veranderd gedurende de voorbije negen jaar. Het varieerde van de sprinttrein ondersteunen tot het beschermen van een klassementsrenner tijdens de etappes. Er gewoon altijd zijn voor het team wanneer men me nodig heeft, wordt mijn belangrijkste rol voor volgend seizoen. Ik hou ervan om te fungeren als een voorbeeld voor de jongere renners. Ik probeer een ander perspectief te bieden en ik vind het leuk om hen te zeggen hoe belangrijk het is om nooit op te geven, want in het moderne wielrennen weet je nooit.”

“Graag zou ik volgend jaar opnieuw de Giro d’Italia rijden en misschien ook wel terugkeren naar de Ronde van Frankrijk. Maar dat moet ik eerst bespreken met John en hangt ook af van zijn visie voor volgend seizoen. Volgende week sta ik aan de start van de Ronde van Guangxi, waar ik echt van hou. We koersen zodanig veel in Europa en het is fijn om die radicale verandering van koersen in een compleet ander land te hebben.”

Partners

X