U23

Acht nieuwe renners voor Lotto Soudal U23 in 2019

21/11/2018

Lotto Soudal U23 slankt in 2019 af van 25 naar 22 renners. Harm Vanhoucke maakte halverwege het seizoen al de overstap naar de profploeg van Lotto Soudal, volgend jaar krijgt hij – zoals enkele maanden geleden aangekondigd – het gezelschap van Stan Dewulf. Alfdan De Decker (Wanty – Groupe Gobert) en Aaron Van Poucke (Sport Vlaanderen - Baloise) worden ook prof op 1 januari. Zeven andere renners verlaten het team in 2019: Jonas Castrique, Alex Colman, Stijn Daemen, Mitch Groot, Steff Hermans, Ward Jaspers en Jacob Vaughan. Daarnaast verwelkomt Lotto Soudal U23 volgend seizoen ook acht nieuwe renners, die hieronder kort worden voorgesteld.

Kurt Van de Wouwer, sportief verantwoordelijke Lotto Soudal U23: “Onze ploeg zal volgend jaar 22 renners tellen, waaronder acht nieuwkomers. Bij deze nieuwe namen springt vooral Ilan Van Wilder in het oog. Hij was tweede op het EK tijdrijden voor junioren, na Remco Evenepoel. In de wegrit werd hij vierde. Zoals de hele lichting reed hij in de schaduw van Evenepoel, maar hij is een van de betere juniores op internationaal vlak. Thibaut Ponsaerts heeft een pechseizoen gekend, maar maakt volgend jaar bij ons ook de overstap naar de beloftecategorie. Net als Jarne Van de Paar, die dit jaar tien koersen won. Steven Pattyn en Henri Vandenabeele, die het WK bij de junioren betwistten, rijden volgend jaar ook voor ons. Tot slot verwelkomen we ook drie huidige belofterenners: Viktor Verschaeve, die als tweedejaarsbelofte deelnam aan de wegrit op het WK in Innsbruck, Florian Vermeersch en de Zwitser Johan Jacobs. Deze twee renners zullen volgend seizoen hun focus verleggen van het veldrijden naar het wegwielrennen.”

Samenstelling Lotto Soudal U23 in 2019:

Ruben Apers, Loran Cassaert, Sander De Pestel, Kobe Goossens, S├ębastien Grignard, Rune Herregodts, Laurens Huys, Johan Jacobs, Arne Marit, Julian Mertens, Steven Pattyn, Thibaut Ponsaerts, Gerben Thijssen, Henri Vandenabeele, Jarne Van de Paar, Maxim Van Gils, Ward Vanhoof, Brent Van Moer, Ilan Van Wilder, thomas Vereecken, Florian Vermeersch en Viktor Verschaeve.

Partners

X