Ladies

Abby-Mae Parkinson versterkt de Lotto Soudal Ladies in 2020

17/11/2019

Abby-Mae Parkinson versterkt volgend jaar het Lotto Soudal Ladies-team. Deze 22-jarige Britse renster, die in het Franse Nice woont, reed de voorbije drie jaar bij Drops. Deze winter is Abby-Mae te spotten in het veld, want ze neemt deel aan de Superprestige. Een kleine uitstap die aansluit bij haar voorbereiding op het nieuwe wegseizoen. Abby-Mae, die een hart heeft voor de klassiekers, blikt alvast even vooruit op 2020.

Abby-Mae Parkinson: “Ik sta te popelen om aan dit nieuwe avontuur te beginnen. Lotto Soudal is zo een grote ploeg en rijden voor dit team zal me veel kansen geven. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar te koersen in mijn nieuwe shirt en mijn ploeggenotes te helpen. Zelf ben ik een klassiek type renster. Ik kom van Yorkshire, dus ik ben slecht weer gewoon en ik koers graag in slechte weersomstandigheden. De Ronde van Vlaanderen en Strade Bianche zijn mijn favoriete wedstrijden. Het publiek is er fantastisch en beide koersen zijn zo iconisch. In 2018 eindigde ik 22ste in Strade Bianche. Het sneeuwde enkele dagen voor de wedstrijd en dat was perfect voor mij. Ook al houd ik niet echt van de koude, ik blijk er wel goed in te rijden. Maar ik denk dat niemand de koude echt fijn vindt. Ik ben ook heel veerkrachtig en geef niet snel op. Dat komt van pas in de klassiekers waar er nauwelijks tijd is om te herstellen tussen de hellingen. Ik ga graag diep tijdens een koers. Ik geniet van zware en geanimeerde wedstrijden.”

Ik wil altijd koers maken en val graag aan.

Abby-Mae Parkinson: “Volgend jaar wil ik mijn ploeggenotes helpen waar mogelijk. Ik heb nog nooit deel uitgemaakt van een echte sprinttrein, maar ik wil daar graag aan werken volgend seizoen en Lotte Kopecky en de andere snelle rensters bijstaan. Ik hoop eigen kansen te krijgen in kleinere wedstrijden, waar ik agressief kan koersen. Ik wil altijd koers maken en val graag aan. Als we in Groot-Brittannië zouden rijden, zal ik me uiteraard willen tonen aan het publiek. Natuurlijk heb ik ook grote dromen voor de toekomst. Elke renner wil wereldkampioen of olympisch kampioen worden. Een monument als de Ronde van Vlaanderen of Strade Bianche winnen zou ook een droom zijn die uitkomt. Misschien op een dag. Laten we hopen.”

“Ik woon nu al drie jaar in Nice. Het weer is hier veel beter dan van waar ik kom in het Verenigd Koninkrijk, waar het altijd regent. Hier in Nice kan ik trainen in de zon en de wegen zijn hier prachtig. Maar ik ga naar Yorkshire om Kerstmis te vieren met mijn familie. Deze winter rijd ik de Superprestigeveldritten. Veldrijden vult mijn wegtraining aan. Het geeft me de nodige snelheid. Als junior deed ik al aan veldrijden en werd ik enkele keren nationaal kampioen, maar ik had vijf jaar geen veldrit gereden. Het was eerst een beetje een schok, maar nu ben ik het opnieuw gewoon. Begin volgend jaar plan ik een stage in Gran Canaria om me verder voor te bereiden op mijn eerste wegseizoen bij Lotto Soudal.”

Foto's: Photo News

Partners

X