U23

Tweede plaats voor Jacobs in Parijs-Roubaix U23

04/06/2019

Net als vorig jaar heeft Lotto Soudal U23 afgelopen zondag een zeer sterke prestatie afgeleverd in de belofteversie van Parijs-Roubaix, hetgeen resulteerde in een tweede plaats voor Johan Jacobs. Hij finishte uiteindelijk op dertig seconden van Thomas Pidcock. Op vijftig kilometer van het einde maakten Johan Jacobs, Ward Van Hoof en Brent Van Moer de wedstrijd mee hard. De drie renners zorgden voor het ploegenoverwicht in een kopgroep van acht. Echter was niemand opgewassen tegen Thomas Pidcock, die op tien kilometer van het einde Jacobs als laatste medevluchter achterliet en solo finishte. Ward Vanhoof eindigde net naast podium, Van Moer werd net als vorig jaar zesde. Dit was ook meteen de laatste wedstrijd voor Van Moer, die met onmiddellijke ingang prof wordt bij Lotto Soudal.

De voorbije week was een sterk Lotto Soudal U23 ook actief in Noord-Spanje, in de Ronde van Navarra. Net als vorig jaar wist het team de eerste twee etappes te winnen. Arne Marit won de massasprint in de openingsetappe, terwijl Maxim Van Gils op dag twee de snelste was van een kopgroep. Beide renners droegen hierdoor elk ook een dag de leiderstrui. In de overige ritten behaalden Kobe Goossens en Laurens Huys ook nog enkele knappe ereplaatsen, wat hen ook een goed eindklassement opleverde. Goossens eindigde als tweede, Huys werd zesde.

In de Kersenronde van Mierlo, de vierde manche van de U23 Road Series, greep Florian Vermeersch net naast de winst. Hij maakte deel uit van een tienkoppige groep die op tien kilometer van het einde wegreed en voorop bleef. In de sprint was enkel de Nederlander Kooistra sneller. Ward Vanhoof reed ook naar een mooie vijfde plaats. Jarne Van de Paar won een minuut later pelotonsprint. Hierdoor verstevigt Lotto Soudal U23 zijn leiderspositie in het ploegenklassement.

Partenaires

X