U23

Winst in Polen en GP Rik van Looy

09/07/2018

Afgelopen week heeft het team wederom zeer sterk gepresteerd. Tijdens de Tour de Solidarité in Polen sprintte Alfdan De Decker naar twee ritzeges, in de tweede en vierde etappe. Aaron van Poucke reed naar een knappe derde plaats in het eindklassement en was tevens de beste jongere. Op eigen bodem reed Brent van Moer Solo naar de overwinning in de Grote Prijs Rik van Looy in Herentals. In de GP Nogent-sur-Oise, tot slot, behaalde Thomas Vereecken een mooie toptiennotering.

Tour de Solidarité

Lotto Soudal U23 reed een sterke rittenkoers in Polen en wist in elke van de vijf ritten een mooi resultaat te boeken. Op de eerste dag stonden meteen twee ritten geprogrammeerd. Aaron Van Poucke maakte in de middagrit deel uit van een kopgroep van 17 die twee minuten voor het peloton eindigde. In deze elitegroep sprintte Van Poucke naar een zesde plaats en hij legde daarmee de basis voor zijn derde plaats in het eindklassement. In de avondetappe reed een grote groep naar de finish, met daarbij alle renners van het team. Alfdan De Decker toonde zich in de sprint de snelste, terwijl Alex Colman en Arne Marit ook in de top tien eindigden. In rit drie sprintte De Decker naar een elfde plaats in de massasprint. Een dag later stond hij echter weer op het hoogste trapje van het podium, nadat hij op een lastige aankomst de snelste was van een uitgedund peloton. Op de slotdag was Lotto Soudal U23 sterk vertegenwoordigd in een kopgroep van acht die voor de dagzege streed. Aaron van Poucke eindigde nipt tweede, terwijl Colman als zesde finishte. Dankzij deze tweede plek, sprong Van Poucke naar de derde plaats in het eindklassement en verzekerde hij zich zo ook van de blauwe jongerentrui.

GP Rik van Looy

In België stond de ploeg aan de start van de eerste Grote Prijs Rik van Looy, een nieuwe wedstrijd voor beloften. De wedstrijd startte aan een razend tempo, wat ertoe leidde dat de vele ontsnappingspogingen nooit ver droegen. Pas in slot van de wedstrijd raakten twee renners voor enkele kilometers weg uit het peloton. Op vijftien kilometer van het einde werd hun poging echter tenietgedaan door een ruime achtervolgende groep waarin Lotto Soudal U23 goed vertegenwoordigd was. Hieruit ontsnapte Brent Van Moer samen met Niels De Boele en Jelle Schuermans op zes kilometer van het einde. Van Moer wachtte de sprint niet af en liet zijn medevluchters even later achter zich om zo solo aan te komen in Herentals. Julian Mertens sprintte nog naar een vijfde plaats.

GP Nogent-sur-Oise

Op zondag stond ook de GP Nogent-sur-Oise op het programma, een wedstrijd van 168 kilometer, verdeeld over zeven plaatselijke rondes van 24 kilometer. De wedstrijd kende heel wat aanvalspogingen, onder meer van Ward Jaspers en Thomas Vereecken die zeer attent reden. Op twee ronden van het einde maakte Thomas Vereecken deel uit van de beslissende aanval van twaalf renners. Deze kopgroep spatte in de slotronde echter nog volledig uiteen. De Fransen Antomarchi en Guichard bleken de sterksten, en finishten op een en twee. Thomas Vereecken zag zijn wedstrijd beloond met een mooie achtste plaats.

Partenaires

X